Lucrarea reprezinta un proiect de amenajare interioara al unui apartament avand o suprafata de aproximativ 60mp, situat intr-un cartier rezidential din Bucuresti. Obiectivul principal a fost de a crea un interior deschis, spatios si luminos, in concordanta cu tendintele arhitecturale contemporane. Majoritatea apartamentelor atat din blocurile vechi cat si din cele noi sunt atat de mici si de lipsite de spatiu incat amenajarea lor devine o reala provocare. Cu toate acestea, exista solutii si trucuri de design care contribuie la marirea vizuala a apartamentelor mici, transformandu-le in locuinte confortabile si spatioase.

 amenajare interioaraamenajare a 1aaa

 

Albul joaca un rol important in conceptul de design interior al apartamentului, creind o combinatie expresiva împreuna cu piesele de mobila colorate.

Tema de proiectare stabilita in urma unor discutii cu beneficiarul a fost o amenajare interioara cu amprente de culoare, finisaje pe tonuri diferite in functie de camera si de utilitatea acesteia si obiecte de mobilier cu un design special.

In cadrul acestui proiect de design interior formele si dispunerea materialelor se regasesc in registrul contemporan de arhitectura, cu unghiuri drepte si linii frante. S-a reusit creearea in fiecare spatiu din acest apartament ambientul dorit de beneficiar oferind solutii inedite si un concept original.  Incaperile au fost decorate cu piese care sa reflecte un trai linistit si in acelasi timp perfect ancorat in realitatea moderna.

 

amenajare interioara

In living, prezenta nefericita a unui element structural a dictat aproximativ directia in care a mers amenajarea interioara. Astfel, in aproximativ 22mp, s-a reusit creearea unei zone de zi, a unui mic dinning si a unei zone ce poate functia ca birou sau ca loc de studiu. Din punct de vedere cromatic, s-a optat pentru accente de albastru cu o usoara tenta de verde, pe o baza alba. Mobilierul este in mare masura proiectat special pentru acest spatiu, exceptie facand canapeaua Cassina Eloro Sofa si scaunele Vitra DSW Eames Plastic Side Chair. Pardoseala este realizata din dale de lemn natur, cu noduri, de nuante deschise, aleasa astfel tocmai pentru a completa amenajarea interioara a livingului.

Pentru dormitor a fost aleasa o paleta de culoare formata din accente galbene si aceeasi baza alba. Si aici, mobilierul este realizat pe comanda singura exceptie fiind facuta de scaunul Vitra DSW Eames Plastic Side Chair.

A fost acordata o foarte mare atentie atat luminii naturale cat si celei artificiale, culorii si filtrarii acesteia. Prin conceptul de design interior abordat s-a dorit creearea unei scenografii prin care spatiul sa devina dinamic si primitor.