Poster Modern Coast

 

Coast Modern este un film documentar independent realizat de directorii Mike Bernard si Gavin Froome. Calatorind de-a lungul coastei Pacificului de Nord-Vest de la LA la Vancouver, filmul prezinta pionierii arhitecturii moderniste si casele pe care arhitectii acestora le-au lasat mostenire patrimoniului arhitectural american si mondial. In cadrul acestui film suntem purtati pas cu pas in interiorul celor mai inspirate locuinte de pe coasta de vest, simtim cum lumina si spațiul unei case moderniste clasice poate lucra in colaborare cu mediul natural.

 

CoMo_Stills_011

Aceasta calatorie fascinanta ne poarte pe parcursul a trei generatii ale arhitecturii moderniste, fiecare avand farmecul ei, dar toate facand trimitere la elementele de baza a ceea ce ar trebui sa insemne viata adevarata – apartenenta locala, lumina, si o legatura profunda cu mediul inconjurator. Pe parcursul filmului sunt prezentate interviuri cu  unele dintre cele mai respectate nume in domeniul arhitecturii, inclusiv James Steele, Barbara Lamprecht, Ray Kappe, Hernik Bull, Pierluigi Serraino, Michael Folonis, Dion Neutra, Douglas Coupland, John Cava, Barbara Bestor si nu in ultimul rand cu fotograful legendar Julius Shulman.CoMo_Stills_013

 

Coast Modern a avut premiera mondiala in cadrul Doxa Festival Vancouver, in mai 2012, fiind foarte apreciat atat de public cat si de criticii de specialitate.

 

Mai multe informatii pe Coast Modern Film.